Přesunuto: Revize ropovodu

Úvodní stránka Fóra Tlaková zařízení Přesunuto: Revize ropovodu

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Ing. Václav Pekař a poslední změna proběhla před 4 roky a 10 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #5629 Odpovědět
      Marek T
      Host

      Dobrý den. Nyní řeším výstavbu ropovodu a provozovatel požaduje revizi od RT VTZ. Nemyslím si ale, že potrubí je vyhrazené tlakové zařizení. Děkuji za Vaše názory.

    • #5652 Odpovědět
      Ing. Václav Pekař
      Host

      Jestliže myslíte ropovod jako dálkovod, to znamená mimo areál nějakého podniku, pak máte pravdu, není to vyhrazené technické zařízení a není tedy podklad v legislativě pro jeho provedení. V tomto případě se však divím stavebnímu úřadu , že pro kolaudaci nepožaduje přísnější zkoušky než je běžná revize od RT (samozřejmě podle příslušných norem) a dále se divím provozovateli, že si vykonání takovýchto zkoušek nedal do obchodní smlouvy o převzetí ropovodu.
      Jestliže budujete ropovod, který je jen v rámci areálu nějakého podniku a jeho tlak je vyšší než 0,5 bar g, potom spadá pod nařízení vlády NV č. 219/2016 Sb (PED). Musí být provedena kategorizace potrubí a podle výsledné kategorie předepsány jednotlivé zkoušky a certifikace od notifikované osoby. I v tomto případě to však není vyhrazené technické zařízení a revizní technik zde nemá co dělat.

    • #5653 Odpovědět
      technickaz
      Správce
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
Odpověď na: Přesunuto: Revize ropovodu
Osobní informace: